Какво е MethylPro®

Какво е метилфолат?

Фолатът е от съществено значение за нормалното производство на балансиращите настроението невротрансмитери серотонин, норепинефрин и допамин. Фолиевата киселина е най-често срещаната форма на фолат в храни и добавки, но тя трябва да бъде превърната в метилфолат, за да може да се използва от организма за производствона невротрансмитери много други важни биохимични реакции.
Повечето отвсички хронични състояния са свързани с дисбаланс на метилиране, което засяга настроението, сърдечносъдовите заболявания, бременноста, невропатията и много други.

Защо метилфолат, а не фолиева киселина или фолат?

Следнаправени и научно обосновани иследвания се установява, че близо половината от населението на планетата има генетични вариации, които намаляват способността на ензима MTHFR за преобразуване на фолиева киселинаи фолата към използваема форма- метилфолат (организмът има намалена способностда преобразува фолиевата киселина и фолата в метилфолат). Този процес се извършва от ензима, метилентетрахидрофолат редуктаза (MTHFR).

Защо да избера MethylPro®?

За тази част от населението, която е в риск добавката L-метилфолат на MethylPro е далеч по-ефективна при осигуряването на необходимото количество фолат за здравословното функциониране на организма. С набавянето на L-метилфолат с MethylPro, на практика отпада нуждата от това преобразуване, целият процес става в пъти по-ефективен в сравнение с конкурентните продукти на пазара.